Γιατί να μη βάζουμε ξεφλουδισμένα ή κομμένα ξερά κρεμμύδια στο ψυγείο;

Δες το video tip εδώ.

Γιατί να μη βάζουμε ξεφλουδισμένα ή κομμένα ξερά κρεμμύδια στο ψυγείο; Είναι πράγματι πόλος έλξης βακτηρίων;

Έλα ντε! 

Κόβεις ένα ξερό κρεμμύδι στη μέση γιατί πες ότι φτιάχνεις μικρή ποσότητα φαγητού και θέλεις να χρησιμοποιήσεις το μισό στο σοτάρισμα. Και το άλλο μισό; Θα σου πω τι κάνω εγώ.

Το βάζω στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο τροφίμων και φροντίζω να το χρησιμοποιήσω εντός μίας ή δύο ημερών, κατά προτίμηση σε φαγητό και όχι ωμό. 

Το μισό internet μου λέει ότι τα κομμένα κρεμμύδια απορροφούν ό,τι μικρόβιο βρουν στο πέρασμα τους, γι αυτό στα παλιά χρόνια οι άνθρωποι έβαζαν ωμά κρεμμύδια πλάι στους άρρωστους. 

Το άλλο μισό -με σαφώς περισσότερες επιστημονικές αναφορές- μου λέει ότι ενώ πράγματι το κρεμμύδι έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες, δεν χρειάζεται τόσο ειδική διαχείριση σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμένα λαχανικά που κλασικά κρατάμε στο ψυγείο.

Δεν θα καταναλώσουμε κομμένο κρεμμύδι που έχει μείνει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, θα το αποθηκεύσουμε καθαρό, δε θα αφήσουμε τις μέρες να περάσουν και πάντα θα τσεκάρουμε για σημάδια αλλοίωσης ή μούχλας. 

Δε βάζω ποτέ τα κρεμμύδια ακάλυπτα ενώ πλάι σε άλλα οπωρολαχανικά τείνουν να ανταλλάζουν μυρωδιές. 

Έτσι κι αλλιώς η μυρωδιά του μισού κρεμμυδιού που ξέμεινε είναι εντονότερη, οπότε όπως είπα πάει για μαγείρεμα. Αν έχω όρεξη το ψιλοκόβω και το βάζω κατάψυξη για μελλοντικά μαγειρέματα. 

Αν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρέπει να κάνουμε τελικά, άφησε μου ένα σχόλιο.

Previous
Previous

Εύκολο κέικ ταψιού με ροδάκινα

Next
Next

Σαλάτα με κινόα, κάρι & λαχανικά